Suger fett

Ibland Suger det feta fötter att göra det som är rätt och riktigt. Fy fan säger jag bara. Vill dra ett täcke över huvudet och inte komma fram alls. =( Just nu känns det verkligen så!

Var precis på Telia butiken för att kolla om jag kunde få ut en ny telefon. Jag vill verkligen ha en ny telefon och mitt abonnemang är obundet så jag tycker inte det borde vara något problem. Men det är det. Jag får ju inte ta förhöjd månadsavgift för jag har kronofogs skulder.. okej det kan jag köpa att dom säger nej till. Samtidigt så har jag ju bestämt mig för att få ordning på min ekonomi och därför ska jag inte dra på mig mer kostnader. Men jag tycker att med tanke på att jag betalar 399:- i månaden för mitt abonnemang så borde man kunna få ut en skaplig mobil utan att höja månads kostnaden. Men Telia är ju telia och dom är sega som fan! Så om jag förlänger mitt abonnemang i två år så kan jag välja en ny telefon kostnadsfritt men bara om den kostar 1800:- Det är ju sjukt lite pengar!!! och vill jag då ha en note så kan jag dra av den summan på telefon så då skulle jag “bara” betala 5620:- på den… Det är ju löjligt. Det är billigare att gå till en affär och köpa kontant utan att binda abonnemanget i två år. Något säger mig att Telia inte vill att man ska binda sig hos dom för då hade dom ju sett problemet. Eller är det bara jag som tycker det är konstigt… Sen till råga på allt när jag kom hem och kolla mailen så ser jag att nu kan man köpa telefonen för 4690:- Så nu till varför jag känner mig piss!!! Jag har pengarna! jag kan köpa den MEN jag har ju bestämt mig för att jag ska göra mig skuld fri innan jag köper något nytt. Nu är jag riktigt gråtfärdig för att jag vill så gärna köpa men jag gör det inte! För jag har bestämt mig räkningar och skulder först sen…. Fan för Lyxfällan säger jag bara!!! Fan för att jag är duktig och betalar mina räkningar!!! Fan för att göra det som är rätt och riktigt!!! Fan för att heta Petra just idag!!!

Varför ska jag vara duktigt och göra det som är rätt och riktigt när jag kan köpa ny telefon?? Aja känslan går över tills i morgon men just nu känner jag mig bara liten och ynklig för att jag bestämt mig för att göra rätt.

Så nu kryper jag ner i sängen och tycker synd om mig själv ett tag så får ni ha det så bra så länge. =/

Kramiz Petra Zallin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Help

WordPress theme: Kippis 1.15